Omtrent

Ondanks alle nieuwigheden is C++ nog steeds brandend actueel en C++ programmeurs worden dan ook nog veel gevraagd. Ook voor het nieuwe .NET platform van Microsoft (nou ja, nieuw…) kan men C++ gebruiken om te programmeren. Het wordt dan natuurlijk wel exclusief voor windows (al zijn er ports van .NET naar linux).

Ook is het zo dat veel talen in wezen afgeleid zijn van C++. Bij JAVA en C# bijvoorbeeld is dat heel duidelijk te merken, maar ook scripttalen zoals PERL en PHP zijn duidelijk nazaten van C++. Dat heeft als bijkomend voordeel dat als je C++ beheerst, je meteen een heel pak andere talen ook al voor een groot stuk kent.

C++ is zelf de opvolger van de taal C. C++ werd vroeger wel eens C met klassen (classes) genoemd. C zelf wordt ook nog wel gebruikt, maar mist een aantal belangrijke voordelen van C++.  Je hoeft absoluut geen C te kennen om C++ te leren. Eigenlijk is het zelfs beter als je geen C kent, dan hoef je ook geen slechte gewoontes af te leren.

C++ is een robuuste taal die geschikt is voor vele doeleinden, en er zijn dan ook vele toepassingen geschreven in C++. Waar snelheid van belang is moet men bijna altijd terugvallen op C++ (of C, bij embedded systemen).

Ik ga een poging doen om een cursus in elkaar te steken op dit platform. Ik laat het aan de lezer over te oordelen in hoeverre deze poging geslaagd te noemen zal zijn. Dat is het eerste doel van het blog.

Wat er verder nog opkomt is een verrassing (ook voor mij). 🙂